bakgrundsbild
Ritslott
Bloggat av kungliga bibl.

Sveriges officiella biblioteksstatistik…

Läs mer »


Här sitter vi och väntar…

Läs mer »


Bloggat av kulturrådet

Nyhet: Kulturrådet i Almedalen

Läs mer »


Nyhet: Ökad jämställdhet i stöd till samverkan med komponister

Läs mer »


Senaste Tweets


Fler tweets
Img 0162

Aktuellt

En skärva hopp

Med avstamp i Östergötland tecknar Göran Redin en spännande berättelse från 1600-talet. I dessa historiska romaner får läsaren följa syskonen på en gård i Östergötland och deras hisnande livsöden. Kanske det blir en tredje roman. På Götawebben finns en mängd böcker och författare med anknytning till Östergötland. Flera av dem kan du möta på Östergötlands bokmässa. En av arranörerna till bokmässan Johan Hagesund berättar att "Årets mässa arrangeras precis som tidigare på Linköpings stadsbibliotek, men i år ligger den lite senare på året, närmare bestämt lördag 3 december. Temat för mässan är ”framtiden” och fokus kommer att ligga på hur berättelsen förmedlas i det digitala landskap vi har i dag, och hur författare, förlag, föreningar, tidskrifter, bibliotek m.fl. kan dra nytta av de möjligheter som digitala kanaler erbjuder."

Östgötaförfattare på webben hittar du här

Läs mer »
Ersatz

Aktuellt

Litteraturfrukosten gästades av förlag

Årets första Litteraturfrukost gästades av förlaget Ersatz som kommit i rampljuset genom att vara 2015 års Nobelpristagare Svetlana Aleksijevitj svenska utgivare. Anna Bengtsson samtalade med journalisten Mats Granberg om förlagsverksamheten och om sina olika författare.

Läs mer »
Utklipp affisch400

Aktuellt

Get Onlie Week 2016

För sjätte året i rad arrangeras Get Online Week, 14-20 mars

Läs mer »
Gota2015

Aktuellt

Götabiblioteken 2015 ute nu!

Tidskriften som berättar om en del av det som gjorts i Göta-samarbetet under det gågna året kan mycket väl ha landat i din brevlåda redan, men om du inte fått den och är nyfiken så finns den för nedladdning nu.

Läs mer »
Nywebb

Aktuellt

Förstudierapporten ”Nya Götawebben” är klar

Under hösten har arbetet med förstudien av den nya Götawebben pågått under ledning av Björn Dahlqvist, projektledare från Region Östergötland. Arbetsgruppen bestående av personal från Regionbiblioteket och folkbiblioteken har jobbat med att ta fram en behovsbild utifrån användarna av den nya webben.

Förstudien har formulerat effektmål och genomfört en behovskartläggning. Behoven beskrivs ur perspektiven personal, användare och prioriterade målgrupper och har grupperats till ett antal behovskategorier. Med utgångspunkt i behoven har krav och åtgärder formulerats. Dessa kan delas in i tre typer:
• Krav och riktlinjer för en ny webb
• Åtgärder i nuvarande webben
• Utredningsfrågo

Läs mer »

Sök på länsbibliotek
Kalender

tisdag 3 maj kl 13:30 - 16:00

Nätverket för gymnasiebiblioteken

Plats: Kungshögaskolan Mjölby
Syfte: Bibliotekets roll för nyanlända
Antal platser: 30
Kontaktperson: Helena Agnemar, 010-1039311, helena.agnemar@regionostergotland.se

Program och anmälan här!


Till kalendern
Facebook